DV8 Physical Theatre, "To Be Straight With You"

Vi var och såg "To Be Straight With You" med skolan ikväll,
Underbart!

Imorgon är sista kvällen den går på Dansens Hus, om du inte sett den så gör det!
Enligt min mening är föreställningen mest teater och texter, inte så mycket dans (som dansgruppen heter, fysisk teater). DV8 använder sig mycket av grafik och visuella effekter. En speciellt cool grej var när en person berättar en massa fakta om tolerans mot homosexualitet. Då projecerade de upp ett jordklot på en tunn duk, mannen stod bakom duken och "gjorde så att klotet rörde på sig".

"To Be Straight With You" tar upp ett väldigt viktigt ämne. Frågeställningen Lloyd Newson använder är "Varför ska just religiös tro skyddas mer än andra trossystem som exempelvis demokrati eller yttrandefrihet?"

Föreställningen bygger på ett åttiotal intervjuer av personer som bor i Storbritannien. Allting som sägs i föreställningen kommer ordagrannt från dessa intervjuer. Det är detta som gör att föreställningen blir så stark och fångande.

Vill man se "To Be Straight With You" bör man vara bra på engelska och inte vara trött, eftersom det är väldigt mycket prat. Allting på engelska såklart, allting på olika dialekter. Men detta är också en del av charmen.

Underbart DV8!
<3



  

// S T I N A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0